dimarts, 10 de febrer del 2015

La cova de les meravelles




Conten els més ancians que una vegada hi havia dos fades que vivien al bosc de Marvelic. A una li deien Romina i a l’altra, Sofia. Les dos eren molt boniques, molt intel·ligents i molt treballadores. Un bon dia, després d’estar tot el dia treballant, van descobrir l’entrada d’una cova. Com els donava por, decidiren anar-se’n. Però en eixe moment, va aparéixer un geni:

–Bona vesprada, fades, sóc el guardià de la Cova de les Meravelles. Si entreu i aconseguiu arribar al final, tots els vostres somnis es faran realitat. Ara que, heu d’anar amb compte, perquè és una cova molt profunda i molt fosca i està plena de rates penades, de panderoles i d’altres bitxos encara més fastigosos. Què em digueu? Vos atreviu a entrar?


                                Romina dubtà, però de seguida va tindre clar que no hi entraria. Només de pensar tot el que podria trobar, li va fer tanta por, que va preferir tornar-se’n a casa. Sofia, en canvi, tot i que també tenia molta por, va decidir entrar en aquella cova misteriosa a veure si era veritat que al final els seus somnis es feien realitat.

                               Passaren els anys. Romina continuà la seua vida avorrida, però còmoda al bosc. Mentre que Sofia vivia cada dia una nova aventura i aprofitava la vida al màxim. Un dia la casualitat va voler que les dos antigues amigues es trobaren:

–Eres tu, Sofia?

–Romina! Quant de temps! Quina alegria! Com t’ha anat tot?

–Com sempre, ací al bosc, ja saps, treballant tots els dies... I tu?

–Uff, si jo et contara... No pots imaginar-te que feliç sóc! Tinc molts amics. He viatjat per tot el món. I cada dia aprenc una cosa nova.

–Quina enveja! –li digué Romina–. Com m’hauria agradat poder tindre una vida tan apassionant com la teua...

–I podries haver-la tingut. Només havies d’haver entrat en la cova. Però vas tindre por...

                                Per tant, ja heuvist que la por, de vegades, no és bona, ja que ens impedeix fer realitat els nostres somnis. Quina vida vos agradaria tindre? La de la fada Romina, que tenia por de tot? O la de la fada Sofia que, a pesar que tenia por, va ser valenta?

                                Depén de cada u, la vida que tindrem en el futur. Siguem valents i no deixem que la por ens talle les ales. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada