dimarts, 18 de novembre del 2014

La lleoneta que va recuperar la corona



La lleoneta era la reina de la Selva, l’ama de les estreles i l’amiga de la lluna. Però un dia un mico la va enganyar i li va furtar la corona. Llavors, tots els animals de la Selva, des del cocodril fins la gasela, la van abandonar. Passà molt de temps la lleoneta plora que ploraràs, fins que la Mare del Cel, commoguda amb tanta llàgrima, baixà de les altures i li va teixir un mocador amb un tros de cotompèl que li va deixar un núvol. “No plores, lleoneta”, li va dir, “si vols recuperar la corona, hauràs de trobar la Copa Sagrada, omplir-la amb l’aigua que brolla a la font de les set colors i beure-te-la.”


L’endemà la lleoneta s’enfrontà a la Muntanya dels Somnis, deixant arrere arrimalls, vorejant nius d’alidracs i ahuixant bruixes i esperits. I dalt de tot, custodiada per dos gòl·lems de gel, la va trobar: era un calze d’or decorat amb tota classe de pedres precioses. No li calgué fer cap esforç per trobar la font dels set colors, ja que els dos gòl·lems la portaren sobre els muscles. I quan va tastar aquella aigua màgica, notà com li sorgiren a l’esquena dos ales poderoses.

S’enlairà i volà i volà plena de força i energia, fins que va aterrar al peu de l’Arbre Pare, on els animals celebraven una audiència. En reconéixer-la, el mico, enlluernat per la llum que desprenia la lleoneta, es va llevar la corona i li la va tornar. I de seguida tots els animals de la Selva s’agenollaren i demanaren perdó per les ofenses del passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada